Skip to content

Dasar e-Tiket

Keselamatan Anda adalah Keutamaan Utama Kami!

Peraturan-peraturan berikut adalah tertakluk secara eksklusif kepada tempahan dalam talian di Melaka Wonderland Theme Park & Resort ("Melaka Wonderland"). Dengan menggunakan fungsi tempahan dalam talian, anda secara tidak langsung menerima dan mematuhi semua arahan, terma, syarat, dan notis yang terdapat di laman web termasuk, tetapi tidak terhad kepada, Terma Penggunaan di sini. Jika anda tidak berniat untuk membeli tiket dalam talian atau tidak bersetuju dengan mana-mana terma atau syarat yang terdapat dalam Terma Penggunaan, sila BERHENTI MENGGUNAKAN fungsi ini.

– Gunakan fungsi tempahan dalam talian untuk mencari maklumat dan menyelesaikan pembelian produk dan perkhidmatan yang sah. Walau bagaimanapun, penyalahgunaan fungsi ini boleh menyebabkan penafian akses dan pembatalan transaksi.

– Fungsi tempahan dalam talian adalah untuk kegunaan peribadi dan bukan perdagangan sahaja. Sebarang modifikasi, reproduksi, paparan, pengendalian, penggandaan, penerbitan, pemberian francais, penciptaan pautan, penghantaran atau sebaliknya melakukan perniagaan berdasarkan maklumat, perisian, produk atau perkhidmatan yang diperolehi daripada fungsi tempahan dalam talian adalah dilarang sama sekali.

– Anda bertanggungjawab secara peribadi atas kelakuan dan kapasiti anda mengikut undang-undang untuk menggunakan fungsi tempahan dalam talian oleh diri sendiri atau oleh mana-mana individu atau organisasi yang menggunakan nama dan akaun anda untuk membayar perkhidmatan yang ditempah. Anda bertanggungjawab secara peribadi atas transaksi pembayaran atas nama anda atau pada akaun yang didaftarkan oleh anda. Anda perlu memastikan bahawa semua maklumat yang diberikan oleh anda semasa menggunakan fungsi ini adalah benar dan tepat.

a. e-Tiket mesti dibeli sekurang-kurangnya dua (02) hari sebelum tarikh lawatan.

b. Peraturan Taman Tema mengenai Harga Tiket Dewasa, Kanak-kanak, dan Warga Emas:

 • Kemasukan PERCUMA untuk kanak-kanak bawah ketinggian 90cm.
 • Harga Tiket Kanak-kanak: Kanak-kanak yang berumur 12 tahun dan ke bawah.
 • Harga Tiket Warga Emas: Tetamu yang berumur 60 tahun dan ke atas, dengan dokumen berfoto untuk pengesahan.
 • Sewa locker, pelampung & bayaran parkir kenderaan perlu dibayar di kaunter masing-masing di Melaka Wonderland.

c. Peraturan-peraturan Aktiviti Tasik:

 • Pedal boat and tube ride hanya muat untuk dua (02) orang dewasa sahaja.
 • Kanak-kanak berumur 12 tahun dan ke bawah mesti diiringi oleh dewasa berusia 18 tahun dan ke atas.
 • Kanak-kanak harus mampu duduk di tempat duduk bot dengan sendiri.
 • Pengguna tidak dibenarkan duduk di pangkuan orang lain.
 • Pengunjung dikehendaki membeli tiket untuk memasuki kawasan tasik.

d. Tempahan yang dibuat secara dalam talian akan segera disahkan apabila pembayaran berjaya

e. Sila pastikan anda membaca maklumat dengan teliti pada nama tiket, jenis tiket, tarikh penggunaan, dan kuantiti yang dipaparkan di skrin sebelum pengesahan dan pembayaran.

 • Sebuah emel pengesahan yang mengandungi butiran tiket yang berjaya dibayar akan dihantar ke alamat emel anda. Emel pengesahan mungkin masuk ke dalam spam (mel spam), jadi sila periksa sebelum menghubungi Melaka Wonderland.
 • Sewaktu pendaftaran, anda bersetuju untuk menerima emel iklan dari Laman Web. Namun, anda boleh memilih untuk tidak menerima emel tersebut dengan mengklik pautan di bahagian bawah emel-emel tersebut.

f. Peraturan mengenai pengesahan kad pembayaran antarabangsa:
Melaka Wonderland memerlukan pengesahan kad untuk beberapa transaksi sahaja. Jika transaksi anda tertakluk kepada pengesahan kad, anda akan menerima permintaan berkenaan di alamat emel yang telah didaftar untuk membeli tiket.

g. Peraturan mengenai pembatalan, pertukaran tarikh dan pertukaran tiket:
Tiket tidak boleh dikembalikan, dibatalkan, dan tidak boleh ditukar dengan perkhidmatan lain, kecuali dalam keadaan yang tidak dapat diramalkan.

h. Sekiranya terdapat perubahan tarikh tiket, perubahan jenis tiket, pertukaran atau pembatalan disebabkan oleh peristiwa force majeure, polisi pada masa penggunaan perkhidmatan akan digunakan.

Taman Tema & Resort Melaka Wonderland

Lot PT 17178, Lebuh Ayer Keroh,
Hang Tuah Jaya,
75450 Ayer Keroh, Melaka.

Untuk Pertanyaan Am & Korporat
tube ride 1
pedal boat

Making an Enquiry

X
X