Skip to content

Mengenai Kami

Pengalaman Taman Tema Air Sepenuhnya untuk Semua

Melaka Wonderland merupakan tarikan pelancongan terbaru untuk pelancong tempatan dan luar negara. Ia merupakan pengalaman taman air yang lengkap untuk semua - keluarga, kanak-kanak, remaja, dan pencari keseronokan. Dari gelongsor air berkelajuan tinggi hingga kehijauan yang tenteram, Taman Tema & Resort Melaka Wonderland pasti memberikan kegembiraan kepada setiap pengunjung yang menjelajahi keindahan taman tema air ini.

Taman tema air unik ini menampilkan 11 tarikan, iaitu Pemecut Tornado (pertama di Malaysia), Sungai Malas dan Gila, kolam Gelombang Besar, Pulau Pengembaraan dan dikelilingi oleh 360 hektar hutan rekreasi semula jadi. Tarikan eksklusif Melaka Wonderland menjanjikan keseronokan tanpa had, membawa setiap pengunjung ke pengalaman yang mendebarkan sambil menikmati keindahan hutan semula jadi.

Sebelum anda mengucapkan selamat tinggal kepada taman tema kami, singgahlah ke kedai cenderamata kami dan bawa pulang dengan anda mainan lembut kami yang comel, Rexy, Trinopony, Baby Pink & Blue atau gambar sebagai kenangan.

Reduce,
Reuse &
Recycle

3 recycle bins small

Komitmen Kami terhadap Kelestarian dan Mesra Alam

Di Melaka Wonderland, kami komited terhadap prinsip 3R — Reduce, Reuse, Recycle — dalam usaha menjadikan persekitaran kami lebih ceria, bersih, dan cantik.

Pertama sekali, kami memperkenalkan program kitar semula, di mana tong-tong sampah kitar semula disediakan di sekitar taman tema. Ini membantu para pengunjung untuk membuang sisa dengan betul menyikut warna tong sampah:

  1. Tong berwarna Coklat – untuk sisa kaca.
  2. Tong berwarna Biru – untuk sisa kertas.
  3. Tong berwarna Jingga – untuk sisa tin aluminium, logam dan plastik.

Selain itu, kami turut mengambil inisiatif untuk menggunakan beg plastik boleh urai (biodegradasi) di seluruh taman bagi membantu mengurangkan impak pencemaran dan bencana alam.

Sertai kami dalam komitmen kami kepada tanggungjawab alam sekitar dan menjadi sebahagian daripada mewujudkan masa depan yang lebih hijau di Melaka Wonderland!

Taman Tema & Resort Melaka Wonderland

Lot PT 17178, Lebuh Ayer Keroh,
Hang Tuah Jaya,
75450 Ayer Keroh, Melaka.

Untuk Pertanyaan Am & Korporat
tube ride 1
pedal boat

Making an Enquiry

X
X